ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ?

Τι θα συμβεί αν όλες οι συσκευές στη ζωή σας μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο; Όχι μόνο υπολογιστές και smartphones, αλλά όλα: ρολόγια, ηχεία, φώτα, κουδούνια, κάμερες, παράθυρα, περσίδες, θερμοσίφωνες, συσκευές, , το ονομάζεις. Και τι θα γίνει αν αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να επικοινωνούν, να σας στέλνουν πληροφορίες και να λαμβάνουν τις εντολές σας; Δεν είναι επιστημονική φαντασία. είναι το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), και είναι ένα βασικό συστατικό του αυτοματισμού στο σπίτι και των έξυπνων σπιτιών.

Ο αυτοματισμός στο σπίτι είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: αυτοματοποίηση της δυνατότητας ελέγχου των αντικειμένων γύρω από το σπίτι – από το παράθυρο σε τροφοδότες κατοικίδιων ζώων – με απλό πάτημα ενός κουμπιού (ή μιας φωνητικής εντολής). Ορισμένες δραστηριότητες, όπως η δημιουργία ενός λαμπτήρα για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη φαντασία σας, είναι απλές και σχετικά φθηνές. Άλλες, όπως οι προηγμένες κάμερες παρακολούθησης, μπορεί να απαιτούν μια πιο σοβαρή επένδυση χρόνου και χρήματος.

Υπάρχουν πολλές έξυπνες κατηγορίες οικιακών προϊόντων, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα, από τα φώτα και τη θερμοκρασία έως τις κλειδαριές και την ασφάλεια στο σπίτι σας. Ακολουθεί μια σειρά από τα καλύτερα προϊόντα που δοκιμάσαμε για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

• Χαμηλό κόστος ολικής εγκατάστασης
Το κόστος εγκατάστασης είναι εξαιρετικά χαμηλό, ιδίως σε σύγκριση με εναλλακτικές που απαιτούν μπαταρίες.
• Σχεδόν μηδαμινό κόστος συντήρησης:
Οι περισσότεροι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών προσφέρουν 25ετή εγγύηση, όσο δηλαδή και η διάρκεια της σύμβασης. Χωρίς μπαταρίες για αλλαγή, τα περιθώρια ζημιών και οι ανάγκες συντήρησης είναι εξαιρετικά περιορισμένα.
• Προστασία από αυξήσεις και φόρους
Ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός και όχι με βάση τιμές που αλλάζουν, οπότε οι αυξήσεις τιμών αφήνουν ανεπηρέαστο τον αυτοπαραγωγό. Ενδεχομένως να αποφευχθούν και τυχόν μελλοντικές αυξήσεις φόρων ενέργειας.
• Υποδομή που δεν χάνει αξία γρήγορα και μειώνει το ρίσκο
Ο επενδυτής αυτοπαραγωγός θα έχει στα χέρια του μία υποδομή με μεγάλη διάρκεια ζωής και με υλική αξία – πράγμα το οποίο σημαίνει μειωμένο ρίσκο.

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οι έξυπνες συσκευές ελέγχου θερμοκρασίας – όπως οι θερμοστάτες που μαθαίνουν και προσαρμόζονται σε προκαθορισμένες θερμοκρασίες – είναι έτοιμοι να αυξήσουν την άνεση και να εξοικονομήσουν ενέργεια στα σπίτια.Μετατρέποντας ένα σπίτι παραδοσιακά ελεγχόμενο από ένα μόνο μετρητή θερμοκρασίας – τον θερμοστάτη – σε ένα δίκτυο κατανεμημένων αισθητήρων, η ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ προσπαθεί να αλλάξει “τη σπονδυλική στήλη του σπιτιού”.