ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Σώμα καλοριφέρ εννοούμε το θερμαντικό σώμα με το οποίο μεταδίδεται η θέρμανση. Πιο σύγχρονος τύπος εν ονόματι “πάνελ” έχει 2 ή περισσότερες φέτες (αν πρόκειται για μεγάλο) παράλληλες με τον τοίχο, όπου οι στύλοι είναι πιο στενοί αλλά πολύ περισσότεροι, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από την διάσταση. Ειδικά στο μπάνιο, εφαρμόζονται διαφορετικής μορφής σώματα καλοριφέρ με τους στύλους ξεχωριστούς & οριζόντιους, ώστε κάθε βρεγμένη πετσέτα να απλώνεται εκεί, προκειμένου να στεγνώσει πιο γρήγορα.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Ευχάριστο, άνετο, ενεργειακά αποδοτικό

Στο σύστημα αυτό, το ζεστό νερό που μετφέρει την θερμότητα απο τον λέβητα, προσάγεται σε χαμηλή θερμοκρασία (32-40°C) μέσα στο δάπεδο μέσω σωληνώσεων, μετατρέποντας το δάπεδο σε μεγάλο θερμαντικό σώμα χαμηλής θερμοκρασίας, που ακτινοβολεί ομοιόμορφα σε όλον τον χώρο.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δαπέδου είναι 26-29°C, δηλαδή χαμηλότερη από την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας και άνεσης. Η θέρμανση δαπέδου πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα την κατανομή αυτή, πραγματοποιώντας την παλιότερη επιθυμία “ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι”.

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι, για τους οποίους θα έπρεπε να επιλέξετε ένα σύστημα θέρμανσης επιφανειών. Μάθετε εδώ τα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων:

Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

Θερμική άνεση : Με την ενδοδαπέδια θέρμανση, πετυχαίνουμε την ιδανική κατανομη της θερμοκρασίας, αφού έχουμε την υψηλότερη θερμοκρασία στα πόδια και την ζητούμενη στο ύψος της κεφαλής, ενώ δεν ζεσταίνουμε τον αέρα πάνω από το ωφέλιμο ύψος χωρίς λόγο. Ιδανική εφαρμογή σε play-room.

Υγιεινό περιβάλλον: οι χαμηλές θερμοκρασίες που λειτουργεί η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν ξηραίνουν τον αέρα του χώρου.

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: η θέρμανση δαπέδου προσφέρει οικονομία ελεύθερου χώρου και περισσότερες επιλογές στην εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και ενδείκνυται για κατοικίες, καταστήματα, γραφεία στα οποία δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ή δεν είναι επιθυμητή η τοποθέτηση εμφανών θερμαντικών σωμάτων. Λόγω έλλειψης πάσης φύσεως εμποδίων στους χώρους, αποφεύγονται οι πιθανοί τραυματισμοί, ειδικά εάν στον χώρο ζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Εξοικονόμηση ενέργειας: η χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής του νερού μειώνει το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης, ειδικά σε συνδυασμό με λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών.

Ηχομόνωση που οφείλεται στο συνδυασμό της απομόνωσης της μάζας του θερμομπετού από τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία (περιμετρική ταινία στους τοίχους και μονωτική πλάκα) και του συντελεστή ηχομόνωσης της μονωτικής πλάκας.

Αποτροπή ρευμάτων αέρα, που δημιουργούνται από τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και κατά συνέπεια η έλλειψη σκόνης και η διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.

Ειδικές εφαρμογές: η θέρμανση δαπέδου είναι η μόνη μορφή θέρμανσης που μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοικτούς χώρους (όπως σε ημιυπαίθριους χώρους, πεζοδρόμια, αεροδρόμια, γήπεδα κλπ.),καθώς και σε χώρους που απαιτείται προστασία από παγετό (π.χ. πάρκινγκ, ράμπες). Το σύστημα της ενδοδαπέδιας έχει δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας, ηλιακή ενέργεια και θερμαντικά σώματα.